Monday, 30 December 2013

"Thank You Allah"

"Thank You Allah" - Maher Zain
I was so far from you
Yet to me you were always so close
I wandered lost in the dark
I closed my eyes toward the signs
You put in my way
I walked everyday
further and further away from you

Ooooo Allah, you brought me home
I thank you with every breath I take

الحمد لله الحمد لله
All praises just to Allah

I never thought about
All the things you have given to me
I never thanked you once
I was too proud
to see the truth
And prostrate to you
Until I took the first step
And that's when you opened the doors for me
Now Allah, I realized what I was missing
By being far from you

الحمد لله
All praises just to Allah

Allah, I wanna thank you
I wanna thank you for all the things that you've done
You've done for me through all my years I've been lost
You guided me from all the ways that were wrong
And did you give me hope

O Allah, I wanna thank you
I wanna thank you for all the things that you've done
You've done for me through all my years I've been lost
You guided me from all the ways that were wrong
I wanna thank you for bringing me home

الحمد لله
All praises just to Allah

الحمد لله

Welcome 2014!!


Salam Tahun Baru Buat Semua....
Tahun 2013 akan meninggalkan kita tak sampai 24 jam dari sekarang.
Masa berlalu terlalu cepat.. rasanya ada banyak lagi yang masih belum dicapai.. tapi tak perlu mengeluh atau risau.. Jadikan tahun 2014 sebagai tahun yang paling bermakna dalam hidup kita..



Macam biasa la apa azam kita untuk 2014 ni? Apa wish list kita? Bagi Ad ada banyak perkara yang perlu Ad capai. 
1. Nak tunaikan umrah /Haji
2. Nak berjaya dalam bisnes
3. Nak capai target utk car fund
4. Ada banyak lagi tapi yang ni dapat fikir masa ni.. (hehehe)

In Sha Allah, semuanya dengan izin Allah kan.. kita hanya mampu merancang.. tapi Allah yang menentukan..



Of course salah satu dari wish list tu nak perbaiki diri sendiri dari segi agama & rohaniah... Nak jadi Islam yang sebenenarnya... Nak mempelajari lebih dalam ilmu agama... lebih mendekatkan diri dengan Allah...
And kita juga perlu seimbangkan dunia & akhirat kan... 
Seperti sabda Nabi Muhammad saw.. bekerja la kamu seumpama kamu akan mati keesokkan harinya.. sama juga dengan ibadah kan.. semuanya kena bersungguh-sungguh... 



Settingkan matlamat anda untuk tahun 2014 ni... Matlamat yang jelas tentang apa yang anda nak capai pada tahun 2014 ni... Segalanya terletak di tangan anda sendiri... Berjaya untuk capai atau tidak itu tak penting.. 
tapi yang paling penting ialah anda dah pun mencuba sedaya upaya untuk mencapainya..

Akhir kata... 
Selamat Tahun Baru 2014..
Semoga dengan kedatangan tahun baru ni akan menjadikan hidup kita lebih bermakna... 

Wednesday, 25 December 2013

Alamak, Duit Gaji Sudah Habis!!!

Salam Readers, 
Pernah ke anda mengalami keadaan seperti ni. Kadang2 kita sendiri tak tau kan mana pegi duit kita. Withdraw duit tapi end up habis macam tu je. Ini memang biasa terjadi sebabnya tkde perancangan. Tapi ramai jugak yang kurang kesedaran tentang hal ni. 

Ada juga yang dah tau gaji bulanan tak cukup tapi masih buat tak tahu je. Zaman la ni, gaji sebulan RM6k pun tak cukup. Apatah lagi yang bergaji RM3k kebawah. Lagi la seksa kan...



Sama juga macam Ad dulu-dulu... bila dapat gaji je bayar itu ini.. end up tinggal la sikit.. nak cover utk sebulan tu.. memang sangat perit.. lagi2 ada hutang kad kredit.. masalah paling utama tu.. 

Now, alhamdulillah... setelah setahun dalam biz, semua hutang kad kredit dah dibatalkan.. sekarang shoping guna cash sahaja... peluang yang Ad nampak Ad terus rebut. Yang paling best bonus bulan pertama je da dapat RM4500. Campur duit gaji, banyak gak tu kan.. dah boleh bayar personal loan untuk biz, settlekan hutang kad kredit, etc... memang sangat membantu. Syukur sebab dipertemukan dengan biznes yang hebat & group yang sangat hebat.. GLAM & DLG.

Yang paling best about this biz is semuanya gunakan online - Social Media. Promote kat Instagram, FB & Blog je da boleh buat side income 4 angka sebulan. 

And sekarang makin ramai yang dah nampak kepentingan untuk buat side income ni. Setiap minggu ada je yang nk buat bisnes appointment, nak tau more details about biznes ni. Ye lah.. kalau surirumah boleh jana income 6 angka, takkan kita yang ada degree ni tak boleh kan.. Semua nya terletak ditangan kita sebenarnya. Kita kena selalu yakin dengan kebolehan & keupayaan diri sendiri. Bila kita perlu buat sesuatu utk masa depan kita, kita kena lah buat dengan bersungguh-sungguh. Rezeki takkan datang bergolek. Memang kena ada usaha yang jitu. Ilmu juga amat penting dalam menjalankan biz ni. 

Apa yang paling penting ialah kena berani untuk mencuba. Kena berani untuk keluar dari comfort zone kita. 

Perjalanan beribu batu bermula dari langkah pertama.

Ask me how to get RM4500 as your first bonus.
Memang biznes ni sangat berbaloi







Year End Sale

Promosi Hujung Tahun
Jangan lepaskan peluang keemasan ni...







Miley Cyrus-The Climb lyrics

My Motivational Song

The Climb
Miley Cyrus
 
 
I can almost see it
That dream I am dreaming
But there's a voice inside my head saying
You'll never reach it
 
Every step I'm taking
Every move I make feels
Lost with no direction
My faith is shaking
 
But I gotta keep trying
Gotta keep my head held high
There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move

Always gonna be an uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose
Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side

It's the climb
The struggles I'm facing
The chances I'm taking
Sometimes might knock me down

But no, I'm not breaking
I may not know it
But these are the moments that
I'm gonna remember most, yeah

Just gotta keep going
And I, I got to be strong
Just keep pushing on
'Cause there's always gonna be another mountain

I'm always gonna wanna make it move
Always gonna be a uphill battle
Sometimes I'm gonna have to lose
Ain't about how fast I get there

Ain't about what's waiting on the other side
It's the climb, yeah!
There's always gonna be another mountain
I'm always gonna wanna make it move

Always gonna be an uphill battle
Somebody's gonna have to lose
Ain't about how fast I get there
Ain't about what's waiting on the other side

It's the climb, yeah!
Keep on moving, keep climbing
Keep the faith, baby
It's all about, it's all about the climb
Keep the faith, keep your faith, oh oh oh whoa.

Thursday, 12 December 2013

PREMIUM BEAUTIFUL DAY with GLAM and RIZMAN RUZAINI


Salam Semua,
A BEAUTIFUL DAY WITH GLAM AND RIZMAN RUZAINI

COLLABORATION WITH FAMOUS FASHION DESIGNER TO INTRODUCE THE NEW PREMIUM BEAUTIFUL ELEGANCE

THE LATEST EDITION







DURING THE EVENT

BANNER YANG SANGAT GLAM!!!!




WITH MY BUSINESS PARTNER FOR THAT DAY... TQ



THE LATEST EDITION
PREMIUM BEAUTIFUL ELEGANCE



THE BEST SELLER CORSET
PREMIUM BEAUTIFUL CLASSIC



FASHION SHOW START..
SANGAT TERKESIMA DENGAN HASIL REKAAN
RIZMAN RUZAINI
SO GENIUS IN FASHION
AWESOME
SUPERB
BRILIANT









OPENING SPEECH BY FOUNDER OF GLAM
CDM RAZALI ZAIN



LET BE PART OF GLAM
AND EXPERIENCE ALL THE HAPPENING EVENT LIKE THIS




Sunday, 8 December 2013

10 Amalan Murah Rezeki

Marilah kita mengamalkannya.. In sha Allah, Allah akan murahkan rezeki kita..
Amin Amin Amin...
 
 
 
 


Thursday, 28 November 2013

Testimoni Bio Velocity Sleepmate 2013 Dynamic Leaders Group - Green Lead...


Testimonial BVSM - Biovelocity Sleep Mate

Salam Semua,
Atas permintaan Biovelocity Sleep Mate yang sangat menggalakkan, Ad nak share some success testimonial story for this product. Alhamdulillah, dengan izin Allah semua iktiar kita termakbul.
Pada yang berminat boleh la contact Ad 012 2607892 for more details.
 
 
 
 
 
 
contact me now
mobile : 012 2607892
email : adlinaemery@gmail.com
facebook/instagram/twitter : adlina emery

 
 
 
 


Wednesday, 27 November 2013

Solat Bersolek, Telekung Berwarna

 
Apakah Hukumnya?
 
Apakah hukumnya bersolat dalam keadaan bersolek? Bagaimana pula solat dengan mengenakan telekung pelbagai warna dan berkerawang yang boleh mengganggu tumpuan orang lain.
 
JAWAPAN
 
Alat solek yang dibuat daripada bahan halal adalah harus digunakan manakala alat-alat solek yang dibuat daripada bahan-bahan tidak halal atau tidak suci maka hukumnya adalah najis dan tidak boleh dibawa di dalam solat.
 
Memakai alat solek dalam solat setakat yang dibenarkan oleh syarak adalah harus. Pemakai alat solekan hendaklah membasuh muka terlebih dahulu kerana ditakuti alat-alat solek itu tadi akan menghalang air daripada terkena kulit muka atau pewarna rambut yang menghalang air sampai kepada rambut ataupun pengilat kuku yang menghalang air sampai ke kuku.
 
Apa saja yang menghalang air sampai kepada anggota wuduk akan mengakibatkan wuduk tidak sah. Apabila wuduk tidak sah maka solat pun tidak sah. Kepada wanita ataupun mungkin lelaki yang ingin menggunakan alat solek hendaklah memastikan bahawa alat solek yang digunakan dibuat daripada bahan-bahan  suci atau tidak najis.
 
Ini kerana produk-produk kecantikan pada hari ini ada yang menggunakan bahan-bahan najis dalam penghasilannya. Jadi bahan-bahan itu tidak boleh dibawa ke dalam solat. Misalnya ia diperbuat daripada bahan-bahan haiwan ataupun apa saja yang tidak halal.
 
Wanita yang hendak menggunakan alat solek hendaklah membersihkan terlebih dahulu muka mereka daripada alat solek. Jika solekan penuh di muka, dikhuatiri air wuduk tidak sampai ke muka.
 
Sebahagian wanita suka kepada solekan melampau. Ini terlalu menarik perhatian orang lelaki dan solekan yang melampau ini adalah diharamkan dalam Islam.
 
Pastikan bahan halal dan suci
 
Kalau hendak bersolat maka sebenarnya tidak perlu bersolek, yang diperlukan adalah wuduk yang sempurna, pakaian yang sesuai dan sah dari segi syarak dan hati yang khusyuk bukannya solekan.
 
Sepatutnya sebelum menggunakan sesuatu produk itu kita hendaklah teliti terlebih dahulu bahan-bahannya, adakah ia diperbuat daripada bahan-bahan halal atau sebaliknya.
 
Perkara ini perlu diberikan perhatian sewajarnya kerana ia adalah penting sama ada kita boleh menggunakannya atau tidak. Kalau ia diperbuat daripada bahan-bahan suci dan halal tidak mengapa tetapi jika bahan-bahan najis yang haram apalagi bahan-bahan kimia yang boleh membawa kemudaratan maka ia adalah najis dan ia tidak boleh dibawa ke dalam solat.
 
Menggunakan bahan-bahan yang boleh membawa kemudaratan adalah diharamkan kerana Islam melarang umatnya mencampakkan mereka ke dalam lembah kemudaratan.
 
Mengenai soalan telekung pula, sebenarnya tidak menjadi kesalahan dalam menggunakan telekung berwarna-warni dan penuh kerawang. Di antara syarat sah solat adalah menutup aurat dan Islam tidak pula menetapkan warna tertentu dalam penggunaan pakaian solat dan Islam juga tidak menetapkan jenis atau bentuk pakaian tertentu untuk digunakan dalam solat.
 
 
 
Haram jika mahu menunjuk-nunjuk
 
Penggunaan telekung adalah sebahagian daripada adat resam berpakaian kepada sebilangan besar masyarakat kita di tanah Melayu ini. Samalah juga dengan penggunaan kain pelikat oleh lelaki dalam solat.
 
Pada asalnya telekung adalah berwarna putih dan tidak begitu banyak bunga hiasan atau kerawang tetapi hari ini terdapat banyak fesyen dan corak kerawang berwarna-warni.
 
Hukum asalnya adalah harus menggunakan telekung tidak kira apa jua warnanya tetapi apabila dikira ia akan mengganggu tumpuan orang lain dengan keunikan corak dan kerawang yang banyak serta warna yang amat menarik perhatian orang lain maka saya rasa ada yang perlu ditegur di sini.
 
Apakah tujuan si pemakai telekung tersebut? Kalau ia hanya pakaian solat semata-mata tanpa ada niat lain maka harus tetapi boleh menjadi haram jika disertai oleh niat lain iaitu riak dan menunjuk-nunjuk maka hukumnya adalah haram kerana pemakainya sudah tidak ikhlas dan riak adalah sifat mazmumah yang perlu dihindari.
 
Kalau pemakainya ikhlas dan tidak ada tujuan lain dalam hatinya tetapi boleh mengganggu orang lain maka sebaik-baiknya hendaklah dia memakai pakaian lain yang sesuai.
 
Dalam solat berjemaah kita hendaklah memakai pakaian yang sesuai dan berhati-hati dalam memilih pakaian walaupun tiada niat lain tetapi kita telah menarik perhatian orang lain maka dalam Islam itu sudah dianggap berhias yang boleh meresahkan orang lain.
 
Kepada wanita yang memakai telekung yang boleh dianggap terlalu menarik dan boleh mengganggu tumpuan orang lain maka seeloknya hanya memakai telekung tersebut di rumah sahaja supaya tidak menimbulkan fitnah. Kadang-kadang si pemakai tiada niat dan tidak ada tujuan tidak baik tetapi pandangan dan fikiran orang lain yang suka menimbulkan kontroversi ataupun fitnah maka inilah peluang mereka menabur fitnah dan sangkaan-sangkaan buruk kepada si pemakai itu.
 
 
 

Monday, 18 November 2013

MOTIVASI PAGI



BIOVELOCITY SLEEP MATE - End of the year PROMO!!

SALAM SEMUA,
PROMO PROMO PROMO yang sangat HEBAT!!!
Contact Adlina 012 2607892 to order or product demo!!
 
Beli BIOVELOCITY SLEEP MATE  sekarang & dapat DISKAUN!!!
 
 
 
APA KELEBIHAN TILAM NI?
1. MENINGKATKAN METABOLISM BADAN
2. MENGAKTIFKAN FUNGSI SEL BADAN
3. MELANCARKAN PEREDARAN DARAH
4. MEMPERBAIKI SISTEM IMUN BADAN
5. MEMBERIKAN TENAGA PADA BADAN
6. MELEGAKAN KEPENATAN & KESAKITAN BADAN
7. MENYIHATKAN JANTUNG KITA
8. MENDAPATKAN TIDUR YANG LEBIH BERKUALITI
9. MENSTABILKAN EMOSI, MENGHILANGKAN STRESS
 
 
ANTARA PENYAKIT YG BOLEH DIUBATI:
1. MELEGAKAN SAKIT KEPALA
2. PERIOD PAIN
3. SAKIT-SAKIT SENDI & OTOT
4. GASTRIK
5. MELEGAKAN SAKIT BELAKANG
6. KETEGANGAN OTOT
7. INSOMIA
8. GOUT
9. DARAH TINGGI
10. KENCING MANIS
11. LUMPUH 3
12. KEBAS-KEBAS KAKI
 
 
 
JANGAN LEPASKAN PELUANG NI...
BOLEH SHARE DENGAN KAWAN-KAWAN
JIRAN TETANGGA
ADIK BERADIK
SEDARA MARA
 
 
BELI 3 TILAM & DAPAT BELI TILAM YG KE 4 DENGAN HARGA RM300 JE
MAK AIII MURAH NYE
RUGI KALAU TK BELI SEKARANG
 
 
CONTACT ADLINA
012 2607892
 
 


Tuesday, 12 November 2013

Appointment back to back

Alhamdulillah, nampaknya ramai kawan-kawan Ad dah nampak kepentingan utk buat side income pada masa ekonomi sekarang. Imagine kan semua harga barang naik, minyak kereta naik tapi apa la nasib gaji pulak banyak tu je. Setahun sekali je naik. Itupun ada juga yang tk bernasib baik gaji tk naik naik. Pening kepala dibuatnya kan. 

Kenapa perlu second income? Imagine setiap bulan ada 2 income yg masuk dalam bank kita. Syoknye kan. Senyum je. Orang lain da pening pikir pasal poket da rabak tp kita yg ada 2 income ni masih bole maintain je. Hutang2 pun da boleh langsaikan. Bahagia tk rasanya. Bank pun tkde la asik call je tanya bila nk bayar hutang. Betul tk?? Paling tk suka bila org bank call dulu. Sekarang bank da tkde call lagi. Yang call client2 nk buay appointment nk tau pasal business plan je. Golek2 atas katil pun blh dpt customer & client. Alhamdulillah. 

Business sharing about JTX 1000 oil. Khas untuk para lelaki yg nk buat side income. Minyak kereta ni antara best seller product juga. 


Business sharing about how to generate 4 figure income dengan Premium Beautiful Corset. Memang business plan yang sangat interesting & sistematik. 


Always make my time free utk setting goal for 2014. Brainstorming time how to help business partner yang lain utk berjaya. Sangat best berbusiness bila ada team yang sangat komited n membantu sesama sendiri. 

Pada kawan2 yang masih tercari2 business yang mantap & kukuh, jom kita set appointment utk tahu lebih details about our business plan. Memang tk rugi apapun , just free kan ur time utk 1-2 jam saja. 

Dah tiba masanya untuk ubah masa depan kita. 

Contact me 
Adlina Adlan 
www.adlinaemery.blogspot.com



Monday, 11 November 2013

Majlis Ulangtahun Hai-O Marketing ke 21 sangat happening!!

Salam semua,
Just a short update about event yang sangat special on 09 Nov 2013-
Majlis Ulangtahun Hai-O Marketing yang ke 21.
Ada 6 CDM dibawah GREEN LEADERS ACADEMY MALAYSIA yang menerima award pada hari tu. Memang event yang sangat meriah & berprestij.
 
 
Di samping tu, memperkenalkan produk Premium Beautiful yang terbaru -
Premium Beautiful Elegance. 

 

Memang fabric and rekabentuk yang sangat cantik n menggoda gitew.
Kena beli satu set for my own collection.
 
 
 
 

Sebelum masuk ke dalam dewan, sempat bergambar dengan mentor & leader kesayangan, CDM Maisarah Ibrahim. Amik aura sikit....
 

CDM couple, CDM Shukran & CDM Maisarah.
This time CDM Shukran naik stage untuk received his CDM Award. So proud of him... Congrats!!!!
 
 
 
Break time. Persembahan yang sangat mantap dari Misha Omar.
Suara memang sangat sedap & havoqq...
 
 
 
CDM Maisarah as one of speaker for this event. Memang her speech sangat menyentuh hati.
She can't imagine kalau tk involve dalam this business, CDM Mai takkan berjaya macam ni sekarang. Alhamdulillah. Happy and congrats atas kejayaan CDM Mai yang lahir dari kawasan setinggan, now her life change 360".
 
 
 
Stage yang sangat besar & cantik...
 
 
 
Our big group - DYNAMIC LEADERS GROUP
under CDM MAISARAH IBRAHIM
 
 
 

Posing jap with my business partner - DDM Wahida Ghazali
yang banyak tarik tangan Ad dalam business ni.
 She's my idol, my mentor, my Guru, my BFF, my teacher, my everything in business.
Lets make our target happen!!!
 
 
 
 
Pose again dengan business partner. Memang sangat fun sebab we all are young generation.
Our GLAM & DLG group is pioneer in online business marketing.
Lets have financial freedom life and retire young.
 
 
 
 
Lets be part of DLG (Dynamic Leaders Group) & GLAM (Green Leaders Academy).
Masa kita masih muda macam ni la nk kena buat extra income untuk masa depan keluarga.
Tingkatkan prestasi, stop giving excuses. Lets make your life meaningfull.
LETS MAKE IT HAPPEN!!
 
 
ADLINA ADLAN
012 2607892
 







Wednesday, 30 October 2013

Premium Beautiful Elegance - Limited Edition

Salam semua, 
Introducing the new PREMIUM BEAUTIFUL ELEGANCE. 

This is limited edition corset will be available starting 9 november 2013 sempena dengan Majlis Ulangtahun ke 21 ( MUT 21) 
 


Introducing:

 
 
 
 
Ciri-ciri unik Premium Beautiful Elegance yang baru ni:
  • Fabric yang lebih lembut.
  • Warna grey yang menawan.
  • Rekabentuk yang lebih menarik dan cantik.
  • Fabric lace ditukar kepada embroidery lace. Corak lace ni lebih anggun.
  • Semua benefits seperti fat reposition, FIR, body reshaping still sama 
  • recommended untuk sesiapa yang sudah memiliki Premium Beautiful Classic


 


Rekabentuk yang menarik, menggoda & mewah.
Jangan lupa untuk dapatkan satu set untuk diri anda sendiri.
 
For more details, please contact me
Mobile: 012 2607892
FB/Instagram: adlina emery 

Tuesday, 29 October 2013

Selebriti bertudung paling cun..

Salam Semua,
Tadi masa lunch wit officemate tetiba she mentioned about Siti Nurhaliza yang sangat sopan and manis sangat bila bertudung. Memang dari dulu Ad sangat suka dengan semua lagu Kak Siti  ni. And sangat salute dengan kejayaan yang dia perolehi hingga sekarang.
 
 
And now bila da bertudung penuh lagi salute.
Love u Kak Siti....